Creatieve sessies

De creatieve sessies richten zich voornamelijk op het ontdekken en ontwikkelen van uw creativiteit. Wellicht heeft u wel al ervaring opgedaan met schilderen, tekenen en/of boetseren, maar is dit lang geleden. Dan weet u misschien niet meer welke techniek u aanspreekt of wilt u andere technieken leren (kennen). Ook kan het zijn dat uw motoriek of zicht zodanig verslechterd is dat u niet weet welke mogelijkheden er voor u zijn. Samen gaan we op creatieve verkenningstocht naar wat bij u past. Ditzelfde geldt als u nog nooit kunstzinnig gewerkt hebt. Dan beginnen we met oriënteren op de vele kunstzinnige technieken.

   

Binnen het creatief werken is er veel mogelijk: u mag helemaal uw eigen gang gaan met het gewenste materiaal of u laat mij een kunstzinnige opdracht voor u bedenken. Deze opdracht kan ik vormgeven naar aanleiding van uw wensen of u laat zich verrassen.

Als u behoefte heeft aan structuur kunnen we thematisch werken. Bijvoorbeeld met het thema ‘Natuur’. We schenken dan aandacht aan de kwaliteiten en karakteristieken van de verschillende seizoenen en werken volgens het ritme van de natuur. Die regelmaat geeft rust.

Naast het creatief bezig zijn spelen het voeren van een gezellig gesprek, het kijken naar kunstafbeeldingen en het bestuderen van natuurelementen ook een belangrijke rol.