Dromen kunnen uitkomen! Als kind wist ik al dat ik later als volwassene beroepsmatig mensen wilde ondersteunen. In welke vorm ik dit precies zou gieten, wist ik toen nog niet. Alles viel op zijn plek toen ik besloot om Kunstzinnige Therapie te gaan studeren; voor mij bood dit de perfecte combinatie van psychologie, medische kennis, kunstzinnige technieken, therapeutisch omgaan met mensen (van jong tot oud), en de achtergrondkennis over de antroposofie waarop kunstzinnige therapie gebaseerd is. Ik voelde me thuis op deze opleiding, maar het was wel een intensieve studie waarin ik erg hard heb gewerkt en veel over mezelf heb geleerd.
Ik heb een brede interesse en daarom heb ik tijdens mijn studie heel bewust gekozen voor het opdoen van ervaring met verschillende doelgroepen. In het eerste jaar van mijn studie heb ik met ouderen met dementie gewerkt; zowel beginnende als verder gevorderde dementie. In mijn tweede studiejaar heb ik ervaring opgedaan met jongvolwassenen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. Tijdens het derde studiejaar heb ik een langdurige stage gelopen in het speciaal basisonderwijs. Hier heb ik vooral gewerkt met kinderen in de leeftijd van 6 t/m 13 jaar met verschillende problematieken, onder andere ADHD, ASS (Autisme Spectrum Stoornis) en hechtingsproblematiek.
In het vierde jaar heb ik gekozen voor de minor Psychosomatische Benadering in de Zorg, waarin ik in een multi- of interdisciplinair team samenwerkte aan een behandelplan voor verschillende psychosomatische aandoeningen. Te denken valt aan burn-out, chronische pijn, depressie en SOLK (somatisch onvoldoende verklaarbare lichamelijke klachten). Mijn afstudeerstage liep ik bij een forensisch psychiatrische afdeling, waar ik volwassen patiënten begeleidde met bijvoorbeeld persoonlijkheidsstoornissen, verslavingsproblematiek en schizofrenie, die in aanraking zijn gekomen met justitie. Het afstudeeronderzoek verbond ik aan een woon- en zorgcentrum voor patiënten met het syndroom van Korsakov. Deze veelzijdigheid komt nu goed van pas! Momenteel richt ik me op senioren, maar in de toekomst wil ik mijn kunstzinnige aanbod graag uitbreiden naar kinderen en volwassenen.
Naast mijn eigen onderneming ben ik werkzaam bij het LUMC op de afdeling Psychiatrie als beeldend therapeut. Daarvoor ben ik drie jaar werkzaam geweest bij een verpleeghuis als beeldend therapeut en activiteitenbegeleider.
Wat mij echt ‘mij’ maakt is dat ik oprechte aandacht en interesse heb. De mensen om mij heen waarderen mij vanwege mijn luisterend oor, mijn invoelende en doortastende houding en zorgzaamheid. Verder heb ik een open, toegankelijke en enthousiaste persoonlijkheid. Ik ben daarnaast gedreven, doelgericht en een creatieve denker. Dit alles heeft er ook voor gezorgd dat ik sta waar ik nu sta en mijn eigen onderneming heb opgezet, waar ik heel erg blij mee ben!