Mijn werkwijze

Aan zowel het creatieve als creatieve therapeutische traject gaat altijd een (gratis en vrijblijvend) kennismakingsgesprek vooraf, bij u thuis. U hebt de gelegenheid om vragen te stellen. Op die manier kunt u mij beter leren kennen en meer inhoudelijke informatie vergaren over mijn creatieve aanbod. We kunnen daarnaast samen bespreken welke creatieve sessies op u van toepassing zijn. Naar aanleiding van het kennismakingsgesprek kunt u beslissen of u wilt starten met creatieve (al dan niet therapeutische) sessies. Elke sessie neem ik zelf de benodigde materialen mee naar u.

Structuur sessies

De structuur van het creatieve traject verschilt per categorie. In het geval van de creatieve sessies starten we na het kennismakingsgesprek meteen met het creatieve traject, waarin we gaandeweg ontdekken wat bij u past.

In het geval van de creatieve therapeutische sessies (beeldende therapie) starten we na het kennismakingsgesprek met drie creatieve sessies vanuit diagnostisch oogpunt, zodat ik een beeld kan vormen van u. In deze beeldvorming neem ik onder andere uw achtergrond, uw huidige situatie - met uw klacht(en), doel(en) en hulpvraag - en uw kunstzinnige werken mee. U werkt de eerste sessies vrij en/of naar aanleiding van een globale kunstzinnige opdracht. Naar aanleiding hiervan stel ik een behandelplan op, wat dient als een richtlijn voor het kunstzinnige therapietraject wat we vervolgens ingaan. Tussendoor evalueren we het traject.

Voor beide categorieën geldt dat u de regie behoudt. De frequentie en tijdsduur van beide creatieve trajecten zijn afhankelijk van uw situatie en wensen en hoeft u niet van te voren vast te leggen, waardoor stoppen altijd mogelijk is.

Opbouw enkele sessie

De anderhalf uur die ik uittrek voor een sessie is als volgt opgebouwd: het eerste kwartier materialen klaarzetten, vervolgens een uur kunstzinnig werken en het laatste kwartier opruimen en schoonmaken.